mun1.jpg

Íme 2 gyorsan elkészíthető munkaebéd a "tengerből"...

Pirított királyrák párolt zöldségekkel, 10 perc alatt:

Hozzávalók:

  • 1-2 ek zsír
  • 1 fej lilahagyma, szeletelve
  • 1 répa, karikára vágva
  • 1/4 zellergumó, tetszőlegesre vágva
  • 1/4 fej kelkáposzta, csíkokra vágva
  • ízlés szerint kakukkfű, só, bors
  • 1 adag tisztított királyrák
  • ízlés szerint fokhagyma, citrom

Elkészítés:

Az egyik serpenyőben a zöldségeket pároljuk meg 5-7 perc alatt a zsíron, majd fűszerezzük.
A másik serpenyőben 3-4 perc alatt a rákokat pirítjuk meg fokhagymával, közben facsarunk rá citromlevet és borsozzuk.

***

Lazac steak párolt brokkolival, 15 perc alatt:

Hozzávalók:

  • 1 szelet bőrös lazac
  • 1 ek kókuszolaj vagy valamilyen zsír
  • citromkarika és ízlés szerint zöldfűszer a díszítéshez

 Elkészítés:

A brokkolit kb 15 perc alatt félpuhára pároljuk (én szűrőbe helyezem és forrásban lévő víz fölé teszem, fedővel lefedve)

A halat szobahőmérsékletű állapotban a legcélszerűbb sütni, így sokkal gyorsabban átsül. Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat a lehető legforróbbra, besózzuk a halat minden oldalán és a bőrös felével lefelé a serpenyőbe tesszük. Közepes lángon minden oldalát kb 2 percig sütjük.
Citrommal és fűszerezve tálaljuk a brokkolival.

mun2.jpg

 

Forrás: http://etkezestudat.blog.hu

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.