Íme 2 gyorsan elkészíthető munkaebéd a "tengerből"...
Pirított királyrák párolt zöldségekkel, 10 perc alatt:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az egyik serpenyőben a zöldségeket pároljuk meg 5-7 perc alatt a zsíron, majd fűszerezzük.
A másik serpenyőben 3-4 perc alatt a rákokat pirítjuk meg fokhagymával, közben facsarunk rá citromlevet és borsozzuk.
***
Lazac steak párolt brokkolival, 15 perc alatt:
Hozzávalók:
Elkészítés:
A brokkolit kb 15 perc alatt félpuhára pároljuk (én szűrőbe helyezem és forrásban lévő víz fölé teszem, fedővel lefedve)
A halat szobahőmérsékletű állapotban a legcélszerűbb sütni, így sokkal gyorsabban átsül. Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat a lehető legforróbbra, besózzuk a halat minden oldalán és a bőrös felével lefelé a serpenyőbe tesszük. Közepes lángon minden oldalát kb 2 percig sütjük.
Citrommal és fűszerezve tálaljuk a brokkolival.
Forrás: http://etkezestudat.blog.hu