kukoricaleves1

Hideg, nyirkos napokon nincs is finomabb, mint egy tányér melengető levest elkanalazgatni. Mivel a hétvégére az eső mellett még havazást is jósolnak, így éppen erre a levesre eshet a választása annak, aki az enyhén csípős, fűszeres ízeket kedveli. A leves elkészítése is roppant egyszerű, mivel a csilis babkonzervnek, és a kukoricakonzervnek (néha azért ezek a konzervek is megférnek a konyhánkban) köszönhetően nem kell órákig főzni. Az előzőleg megpörkölt koriandermagtól pedig különösen finom ízt adhatunk a levesünkhöz. A recept megjelent a "Küldd el a Recepted" novemberi számában.

kukoricaleves2

Hozzávalók:

  • 1 db csilis babkonzerv 
  • 1 db kukoricakonzerv (Bonduelle)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk ételízesítő
  • 5-6 db cayenne chili karika (szárított)
  • 1 tk koriander
  • 1 tk liszt 
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín (20%-os)
  • 5 dl víz
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj

A koriandert állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy mozsárba, és törjük alaposan össze.

A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd hagyjuk alaposan lecsepegni.

A vöröshagymát, és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva szórjuk meg a liszttel, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, a tejjel, és a tejszínnel. 

Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt, és összetört koriandert, a chili karikákat, az ételízesítőt, és főzzük kb. 10 percig.

Ezután öntsük a levesbe a csilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük 2-3 percig. (figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfől)

Tálalás előtt merjük a levest tányérba, szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk. 

 

Forrás: https://gizi-receptjei.blogspot.hu/

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.