sosedes1

Nagyon nagy imádat övezi nálunk a sós mogyorós desszerteket, legyenek azok akár sütik, akár kekszek. Az örök kedvenc ebből az alapanyagból persze a snickers torta, de mivel egyrészről ő egy igazi kalóriabomba, másrészről meg ugye egy torta, így nyilván csak külön alkalmakra készítem el. Ezúttal az egyik kekszembe csempésztem tehát a sós mogyorót, majd a tallérokat csokiba mártottam. Sós mogyorós csokoládé... látjátok ez nem is rossz ötlet. 

sosedes2

Csokis sós-mogyorós keksz

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 80 g barna cukor
  • 250 g finomliszt
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 80 g sós földimogyoró nagyobb darabokra vágva +a tetejére
  • 150 g étcsokoládé


A vajat a cukorral habosra keverjük. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, majd a kétféle lisztet. Spatulával keverjük egyneművé, majd borítsuk az egészet egy deszkára és gyorsan dolgozzuk bele a sós mogyorót. Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe legalább egy órára. 

Vegyük ki a hűtőből és lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra. Szaggassunk belőle tetszőleges méretű köröket és rakjuk sütőpapíros tepsire. Újból tegyük vissza a már kiszaggatott kekszeket a hűtőbe 30 percre (vagy télen az erkély is megteszi). 

Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra és kb. 20 perc alatt süssük készre a kekszeket. Kicsit még puha marad, amikor kivesszük a sütőből, ezért csak pár perc után szedjük le a tepsiről. 

Amikor teljesen kihűltek a kekszek, olvasszuk meg a csokoládét, mártsuk bele félig a kekszeket és szórjuk meg mogyoróval.

sosedes3

Forrás: http://lelekkonyha.blogspot.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.