Egy aprócska és olcsó bangkoki kifőzde is megkapta az eddig csak a legmenőbb éttermek által megszerezhető rangos díjat – adta hírül a Finedininglovers nevű gasztroportál. Az aprócska helyet egy hetvenéves asszony, Raan Jay Fai vezeti, aki már évtizedek óta mindennap ott áll a wok mellett, és elképesztően finom falatokat varázsol a vendégek elé.
Raan étterme egyébként a Michelin-csillag odaítélése után is megmaradt a hagyományainál, a falakat világoskék csempe borítja, és minden ugyanolyan puritán, mint azelőtt. Az árak viszont emelkedtek. Itt átlagosan húsz dollárba (5300 forint) került egy adag étel, ami meglehetősen drágának számít a környéken, hiszen három-négy dollárért (800-1000 forint) is lehet enni.
De próbáljanak meg bemenni egy „rendes” Michelin-csillagos étterembe! Ott nem ússzák meg az ebédet fejenként ötvenezer forint alatt.
Ha a Foodyny olvasói esetleg meglátogatják Raant, könnyen felismerik: mindig síszemüvegben főz, hogy megóvja a szemeit a sérüléstől.
ZsÉ
Kapcsolódó cikkünk: Megoldás poloskák ellen