Reggelizni szeretnétek, de éppen kifogytatok a tojásból és a szomszédtól sincs kedvetek kérni? Aggodalomra semmi ok, mert mi összerántottunk nektek egy válogatást a legjobb szegedi reggelizőhelyekből. Tartsatok velünk!

szegedireggeli1

Kelesztő

A Kelesztő neve Szegeden ma már egyet jelent a legjobb tojásos reggelikkel. Az apró reggeliző és brunch étterem akkora népszerűségnek örvend, hogy szombat és vasárnap délelőtt érdemes helyet foglalni, ha nem szeretnénk éhesen várakozni egy felszabaduló asztalra. Pedig nem tekinthet túlságosan hosszú múltra vissza: 2017 augusztusában nyitotta meg kapuit a Kígyó utcában. A Süti nem süti tulajdonosai a vidéki stílusú ebédlők otthonos hangulatát idézték meg legújabb projektjükben, olyan atmoszférát teremtve, amelyben tökéletesen indul a napunk. A nyitott konyhában nagy a sürgés-forgás, a Katedrális étteremből átigazolt Berze Dániel séf és csapata láthatóan mindent megtesz azért, hogy a vendégek elégedetten távozzanak.

szegedireggeli2

Ami a választékot illeti, igazán széles a paletta: sütemények, rakott pityóka, Eggs Benedict, kolbászkák (házi mustárral és ketchuppal), füstölt lazac angol rántottával és kenceficék (körözött, fürjtojásos pástétom, kápia paprikakrém) alkotják a kínálat gerincét. Kérhetünk rántottát is három, négy vagy öt tojásból, amihez plusz feltétként hagyma, bacon és parmezán választható. Nem maradt le az étlapról a francia melegszendvics házaspár, Croque monsieur és madame sem. Az ínyencebbeknek megfelelő választás lehet a kacsamáj mousse marinált répával és olasz taleggio sajttal. A sütemények között örömmel láttam viszont a Süti nem sütiből már jól ismert spenótos quiche-t és mandulás csokitortát.

szegedireggeli3

Megkóstoltuk a fűszeres kolbászkákat, amelyeket leheletnyit megpirított bagett szeletekkel, valamint házi ketchuppal és mustárral tálaltak. Igyekeznek szezonális alapanyagokat használni, ezért a zöldparadicsomból készített zöld ketchup sajnos csak szeptembertől lesz újra elérhető. A Benedek tojása két szelet pirítós formájában érkezett lágy tojással, mángold levéllel és baconnel, nyakon öntve hollandi mártással. A bacon ropogott, a tojásfehérje már egyben maradt, de a sárgája még híg volt. A bársonyosan krémes hollandi mártás is elnyerte a tetszésünket, így azt sem bántuk, hogy nem ragaszkodtak a hazánkban nem túl ismert angol muffinhoz és kanadai baconhöz. A tükörtojás "kalapban" pózoló Croque madame kenyérszeletei közé vaj, besamel, sajt és sonka került, majd az egészet jól összesütötték, hogy minden mindennel összeolvadjon és összekeveredjen. Az így kapott francia melegszendvics házi paradicsomszósszal kísérve landolt a tányérunkon. 

szegedireggeli4

A2 Gastro Caffé

A frekventáltnak nem mondható Dáni utcát bármikor célba vehetjük, ha egy igazán pazar reggelire vágyunk. Reggel 8 órától nyitott ajtókkal várják a betérő vendégeket. Az újhullámos kávézóként már bemutatkozott A2 Gastro Caffé reggelizőként és brunch étteremként is a legjobbak között van. Az enteriőrt úgy alakították ki, hogy az elegáns, mégis barátságos legyen. A Talmácsi Ádám társtulajdonos irányította csapat nem csak a konyha terén maximalista, igyekeznek a legapróbb részletekre is odafigyelni, így például az asztalokra igazi tavaszi hangulatot árasztó friss nárciszok kerültek. 

szegedireggeli5

Áttekintve a kínálatot, ham & eggs, bundás kenyér, szendvicsek, melegszendvicsek, pékáruk (perec, croissant) és omlettek közül választhatunk. Ha nagyon éhesen érkezünk, kérhetünk angol reggelit, a gourmet reggelire vágyóknak pedig lehetősége van kipróbálni a füstölt lazacos bagettet fűszervajjal és mozzarellával vagy a serrano sonkás pirítóst buggyantott tojással és grillezett camemberttel. 

szegedireggeli6

A serpenyős omlettek (szalámis, serrano sonkás, füstölt lazacos) közül a szalámisat kóstoltuk meg, ezt bárkinek nyugodt szívvel ajánljuk. A három tojásból sütött ham & eggs serrano sonkával és bagettel szintén kitűnő választásnak bizonyult, menüben még egy pohár gyümölcslé is járt mellé. A mi kedvencünk mégis az A2 Bundás kenyér lett: két szelet bundás kenyér közé serrano sonkát, kecskesajtot és paradicsomot tesznek, majd a szendvics tetejét grillezett füstölt sajttal és bécsi kolbásszal koronázzák meg. Ez maga a hedonista reggeli.

szegedireggeli7

Tiszavirág

A Hajnóczy utcai műemléképületben működő elegáns hotel és étterem kávézóját a néhai kalapszalon helyén alakították ki. Világos színek, sok napfény és barátságos hangulat várja a reggelizni betérőket. A kávézó reggel 7-kor nyit és hétfőtől szombatig 11.30-ig elérhetők a tojásos fogások. Vasárnaponként 15 óráig lazy sunday reggelivel kedveskednek a bruncholni vágyóknak, így akár kipróbálhatják az amerikai palacsintát gyümölccsel és juhar sziruppal, a briósból készített Eggs Benedictet vagy a hajdinalisztből sütött reszelt csibemájas palacsintát

szegedireggeli8

A hagyományosnak számító croissant (mogyorókrémes is van), csokis masni és más pékáruk mellett rendelhetünk különleges szendvicseket is. Ez utóbbiak közül a házi szürkemarha szalámis, a bivaly mozzarellás és a gorgonzolás-almás változat indította be leginkább a fantáziánkat. Mivel köztudottan virsliimádó nemzet vagyunk, nem maradhatott le az étlapról a frankfurti dijoni mustárral és a szegediek körében jól ismert krajnai kolbászos Tiszavirág hot-dog sem. Úgy tűnik, a füstölt lazac mindenütt népszerű: ezúttal avokádóval, tojással és pirítóssal párosítva elérhető.

szegedireggeli9

A croissant tésztája vajas, légies és omlós. Ha a Tiszavirág útba esne, minden reggel beugranék egyért. A hagyományos kenyér helyett bagettet bundáznak, ami annyira könnyű, hogy észre sem veszed, hogy már magadba tömtél hat-hét szeletet. Mellé pirospaprikával meghintett tejfölt és rukkolát kaptunk. Büszkén jelentjük, hogy megbirkóztunk Szívós Marci rántottájával is. Pedig a világbajnok vízilabdázó kedvence 6 tojásból készül, sok-sok sajttal és sonkával. A szegedi jótékonysági maraton előtt mindenképpen egy ilyen rántottával kezdjétek a napot.

szegedireggeli10

Forrás: http://sunseaty.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: Egy újabb ígéretes hamburgerező Szegeden

 

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.