Cukormentes, teljes kiőrlésű, tejmentes
Mindig jó, ha van a tarsolyunkban egy-két olyan recept, aminek a hozzávalói nagy valószínűséggel megtalálhatóak otthon, és amit akkor is megsüthetünk ha vendégek érkeznek, vagy ha csak mi vágyunk egy kis nassolnivalóra. Ilyen ez a kuglóf is, amit a belereszelt alma tesz puhává és szaftossá.
Hozzávalók:
A liszteket kimérjük és összekeverjük a fűszerkeverékkel, a sütőporral és szódabikarbónával.
A tojásokat a csipet sóval és az eritrittel habosra verjük.
A vajat megolvasztjuk, és hozzákeverjük a lisztünkhöz.
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojásos keverékhez adjuk. Ezután forgatjuk össze a száraz hozzávalókat ezzel az almás keverékkel. Ebbe szórhatjuk bele az aszalványokat és/vagy a diót.
A formánkat kibéleljük sütőpapírral és a háromnegyedéig töltjük a tésztánkkal. Mehet is be a 180 fokos sütőbe, kb 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Forrás: http://wanderfoodwonder.blog.hu