Sok pletyka keringett a legendás énekesnőről a közelmúltban, miután látványos fogyásnak indult. Sokan azt feltételezték, hogy valamilyen titokzatos betegség támadta meg, mások egyenesen azzal vádolták, tagadja, hogy gyógyíthatatlan beteg. Klárit szerencsére nem viselték meg a támadások, kedélyesen nyilatkozott a Foodynynek az új étkezési szokásairól.

– Bár nagyon szeretjük Gyurival a fűszeres, nehéz ételeket, be kellett látnunk, hogy nem egészséges, ha csak ilyeneket fogyasztunk. Ezért, bő egy évvel ezelőtt úgy döntöttünk, komolyan odafigyelünk az étkezésünkre, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, de Gyurinak a magas cukra miatt is szüksége volt erre – meséli Balázs Klári. – Jelenleg Tizenkét kiló mínusznál tartok, és elmondhatom, soha nem éreztem magam egészségesebbnek, mint most. Könnyebben mozgok, nem vagyok fáradékony, mintha évtizedeket fiatalodtam volna. Nem törődöm a negatív hangokkal, sajnos természetes, hogy ha az ember látványosan fogy, akkor az internet népe azonnal halálos betegséget kiált. Tegyék csak nyugodtan, én viszont a saját életemre és egészségemre koncentrálok.
Balázs Klári és Korda György a karácsonyi ünnepek alatt sem habzsolt.

– Előre elterveztük, hogy keveset eszünk, ezért nem is volt otthon sok étel – magyarázza Klári. – Nem is bántuk meg, végre nem olyan ünnepünk volt, hogy a kanapén kapkodunk levegőért a jóllakottságtól. A diéta egyébként nem azt jelenti, hogy nem eszünk semmit, csak okosan kell összeválogatni a menüt – folytatja az énekesnő. – Sokszor főzünk leveseket, főzelékeket. Nagyon szeretjük a pulykanyaklevest sok zöldséggel, a spenótot tükörtojással, a sült oldalast is – ebből keveset eszünk – és mostanában sok káposztát készítek. Állati jól lehet fogyózni vele, és nagyon ízletes. Többnyire levest, székelykáposztát főzök belőle.

Klári egyébként az anyukájától tanult főzni, az új receptötleteket pedig a baráti társaságából szerzi.
– Anyukámtól tanultam főzni. Ösztönösen fűszerezek, sosem böngészek szakácskönyveket, az új ötleteket a barátnőimtől, ismerősöktől kapom. Gyuri nem főz, ő csak eszik, igazi férfi – teszi hozzá nevetve. – Ő a főzős műsorokért rajong. Most is van egy sorozata, Amerika kedvenc ízeit mutatja be egy fickó, aki úgy tud beszélni egy ételről, hogy az embernek a nyála folyik a tévé előtt, rendszeresen meg is éhezik, ha azt nézi. De itthon csak diétásat kap, vigyázni kell az egészségére.

A sztárpár szilveszter éjjelén sem habzsolt, lencsét evett, de abból is mértékkel. Pont, mint a koncertjeik előtt. Csak pár falat, abból nem lehet baj.
– A fellépések előtt sem szabad enni, maximum gyümölcsöt, például almát, az tisztítja a hangszálakat. De nem is kívánjuk olyankor az ételt. Sokszor van, hogy megérkezünk egy fellépésre, és kínálnak, de sajnos nem tudjuk elfogadni. A teli gyomor az énekesek legnagyobb ellensége.

ZsÉ 

Kapcsolódó cikkünk: Dollármilliomossá tette az apja receptje

 

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.