Az elmúlt években mást sem hallottunk, mint hogy a gyorséttermi ételek egészségtelenek, ne együnk ilyet. Erre mi történik 2018 első havában? Japán tudósok egereken végzett kísérletei alapján bebizonyították, hogy a hajhagymák növekedése stimulálható egy dimetil-polisziloxán nevű szerrel, amit az élelmiszeriparban E 900 néven tartanak számon. Ez az az összetevő, amit például a McDonalds étteremlánc használ arra, hogy megakadályozza a sült krumpli sütőolajának habzását.
A kutatók feltételezése szerint komoly áttörést tudnak elérni a felfedezéssel a hajgyógyászatban, persze ehhez még számos kísérletre és tanulmányra lesz szükség. Mindenesetre az első eredmények bíztatóak, mondta a kutatás vezetője, Dzsundzsi Fukuda, a Jokohamai Nemzeti Egyetem professzora.
ZsÉ
Kapcsolódó cikkünk: Nagyot újít a Meki