© 2018 Foodyny.

Bogár Péter és párja, Erika egészen Ausztráliáig ment, hogy megvalósítsa önmagát. A vendéglátós éveket maguk mögött hagyva food truckot nyitottak, és magyaros ételekkel várják a helyieket. Sikeresek, tehetségesek, jól menő üzletet visznek, ám egy dologgal nem számoltak: a honvággyal. Péterrel, a Rare Flower megálmodójával beszélgettünk.

ausztralia dodolles1

Gyakorlatilag úgy is mondhatnánk, hogy a világ végén kezdtek új életet. Miért pont Ausztrália?
- Először 2011-ben jártam Ausztráliában Brisbane-ben a keleti parton turista vízummal, ekkor fogalmazódott meg bennem az ötlet, hogy itt szeretnék élni.

Nehezen kapták meg a vízumot?
- Meglehetősen. Miután hazajöttem, Budapesten elmentem egy szemináriumra, amelyet egy itteni bevándorlási ügynökség szervezett. Azt az információt kaptuk, hogy jók az esélyeink Erikával egy állandó vízumra, úgyhogy belevágtunk a procedúrába. A folyamat nagyjából két évet vett igénybe, amit nyelvvizsgákkal, szakmai elismertetésekkel, orvosi vizsgálatokkal, nyomtatványok kitöltésével, tanulással és sok munkával töltöttunk. 2012 októberében kaptuk meg az állandó vízumunkat, majd 2013 februárjában repülőre szálltunk, és meg sem álltunk Perth városáig.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.