A kubai konyhára számos nemzeté hatott, de a legnagyobb befolyást kétségkívül a spanyol és az amerikai ízek gyakorolták rá. Párhuzamokat azonban a magyar konyhával is fel tudunk benne fedezni: összegyűjtöttünk néhány ételt, amely a mi ízlésünkkel is tökéletesen összefér. Lássuk, miket ennénk, ha úgy döntenénk: felülünk a repülőre, és meg sem állunk a szigetországig!
1. A mixto
Legendás a kubaiak sajtos-sonkás szendvicse, amelyben a sonkán és a sajton kívül mustár és savanyúság is van. Elképesztően jól összeérnek benne az ízek, a sajt pedig csodásan olvad rá a húsra.
2. A ropa vieja
A marhapörkölthöz hasonlító kedvelt kubai étel szegyből készül. A húst egyben főzik puhára, úgy, hogy alaplével felöntik, és sárgarépával együtt párolják nagyjából két órán át. Ezt követően széttépkedik a húst kisebb cafatokra, ropogósra sütik, és dinsztelt vöröshagymával, csilivel tálalják.