3. A picadillo
Akár a kubaiak rizses húsának is nevezhetnénk. A darált marhahúst kolbásszal és kockára vágott vöröshagymával pirítják el, majd hozzáadnak paradicsomot, egy kevés bort, gazdagon fűszerezik, mazsolával bolondítják. Külön főzik meg a hosszú szemű rizst, arra halmozzák az elkészült ragut.
4. A barbecue
Úgy tudni, Kuba a grillezés szülőhazája, így aztán a világon itt készítik a legfinomabb rácson sült húsokat, halakat és tengeri herkentyűket. Kihagyhatatlan a szigetországban járva, hogy teszteljük a legjobb helyeket!
5. A rumos kávé
A kubai gasztronómia méltán híres alkoholja a rum, amit a helyiek előszeretettel löttyintenek bele kis mennyiségben a mérhetetlenül erős feketekávéjukba. Néhány évtizeddel ezelőtt még hazánkban is népszerű volt a rumos kávé, de a kezdeti fellángolás elmúlt. Kubában megér egy próbát már csak nosztalgiából is.
ESZTER
Kapcsolódó cikkünk: Dublinban mindenki magyar lángost fal