Ez az étel egy roppant egyszerű okból kifolyólag készült... egy sós tésztacsiga töltelékét kissé elszámoltam, de nem akartam kidobni a felesleget, így az eredetileg egyszerűen megsütni kívánt csirkemellet megtöltöttem vele. Természetesen nem is bántam meg, mert a máskülönben szárazabb húsféle csodásan szaftos, ízes lett.

Így készítettem:

zsebes1

Hozzávalók:

  • 4 db fél csirkemellfilé
  • 100 gr vajkrém
  • 100-150 gr spenót 
  • fél csomag feta sajt
  • só, bors, fokhagyma ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

zsebes2

Elkészítés:

A spenótot leforrázzuk, pár perc állás után leszűrjük, langyosra hűtjük és picit leturmixoljuk. Nem kell nagyon alaposan, kimondottan jó, ha kissé darabos marad a spenót. A vajkrémet, a fetasajtot és a kihűlt spenótot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát ízlés szerint.

A csirkemelleket előkészítjük, leöblítjük, szárazra töröljük. A vastagabb részénél óvatosan egy jó éles késsel zsebet vágunk. Borsozzuk, kívül, belül picit megsózzuk. A töltelék a feta sajt miatt már kellően sós, erre ügyeljünk!
A töltelékkel megtöltögetjük, ami kimarad, félre tesszük.
A zsebek széleit hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. Serpenyőbe kevés olajat töltünk, felforrósítjuk, beletesszük a csirkemelleket, majd pár pillanatig mindkét oldalán fehéredésig sütjük. Ezután letakarjuk fedővel és mérsékelt tűznél sütjük, hogy a hús alaposan átsüljön. Amikor már teljesen átsült, a fedőt levéve magas hőfokon pirítjuk tovább, ezalatt a keletkezett levét is elfővi. Addig sütjük, míg mindkét oldala szép piros lesz. 
Kivesszük a csirkemelleket a serpenyőből, szalvétán hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni róla.

zsebes3

A fennmaradó zsiradékba beletesszük a maradék vajkrémet és a húsból kisült töltelékkel együtt pár perc alatt krémes, sűrű mártást készítünk belőle.

Tálaláskor ezt a húsra öntjük, vagy mellé kanalazzuk. Főtt rizs, burgonyapüré illik hozzá, de mi egyszerűen friss salátával fogyasztottuk.

Érdemes kipróbálni, nagyon kellemes ízű főétel varázsolható belőle!

zsebes4

Forrás: http://izcsiklandozo.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

SZTÁRHÍREINK