pizzacsiga

Hozzávalók

a tésztához:

  • 1,5 dl víz
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 3,5 g szárított vagy 1 dkg friss élesztő
  • 1/2 kávéskanál cukor


a töltelékhez:

  • 15 dkg pulykasonka 
  • 2 evőkanál mustár
  • 125 g mozzarella 
  • bazsalikom


Az élesztőt 1/2 dl langyos vízben a cukorral elkeverjük, felfuttatjuk. Beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a többi hozzávalót, hólyagosra dagasztjuk, majd lefedve 1 órán át kelesztjük.

A tésztát kb. fél cm vastagságú téglalappá nyújtjuk, és vékonyan megkenjük a mustárral. Ráfektetjük a sonkaszeleteket, a szeletelt sajtot, feltekerjük, mint a bejglit és 8 egyforma darabra vágjuk. Tűzálló tálba, egymáshoz nem túl közel tesszük őket, mert még kelni fognak. Fél órát pihentetjük, közben a sütőt 200 fokra melegítjük. 

20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha nagyon pirulnának, akkor félidőben 180 fokra mérsékeljük a hőt. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Forrás: https://www.facebook.com/szeretemapulykat/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

SZTÁRHÍREINK