turofank1

Ha egyszerű és finom fánkot szeretnétek készíteni fél órán belül, akkor ez lesz a tökéletes választás. Apró puha falatkák fahéjas porcukorral megszórva. Készítsetek mellé egy tartalmas palóclevest, és máris megvan a laktató ebéd. 
 
Elkészítési idő: 30 perc 
Hozzávalók kb. 30 darabhoz

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom héja
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • olaj a sütéshez

Tálaláshoz fahéjas porcukor

- Egy keverőtálba szép sorjában beleöntjük a következőket: 25 dkg túrót, a 25 dkg lisztet, a 2 db tojást, a fél cs. sütőport, egy csipet sót, egy citrom héját belereszelünk és hozzáöntünk még egy pohár tejfölt.

turofank2 

- Alaposan összekeverjük a tésztát és bevizezett kézzel (nem ragad a tészta hozzá) kb. diónyi gombócokat formázunk. 

turofank3

- Bő olajban kisütjük a gombócokat néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

- Kiszedjük egy papírtörlőre a fánkokat, kicsit hagyjuk hűlni ezeket, majd fahéjas porcukorral megszórva fogyaszthatjuk.

turofank4

Forrás: http://boldogkukta.blogspot.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.