tavaszvaro1

Tavaszváró, gyors, könnyű, színes ebéd. Tengeri hal roston, borsos, petrezselymes tejföllel és oreganós sült zöldségekkel.

Hozzávalók:

  • 80 dkg tengeri halfilé
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 4 db krumpli
  • 1 karalábé
  • 1 közepes zeller
  • 20 dkg egész zöldbab
  • 4 dl tejföl
  • 1 cs. petrezselyem
  • 4-5 kk. oreganó
  • só, bors,
  • kb. 2 dl olívaolaj

Egy nagyobb tálban összekeverem az olívaolajat, az oreganóval, és beleteszem a hasábokra vágott zöldséget. Jól átforgatom, hogy mindenhol érje a fűszeres olaj. 180 fokon sütöm, míg megpuhul és kicsit megpirul (kb. 20-25 perc)

A felengedett haldarabokat megsózom, kicsit pihentetem, majd leitatom róla a nedvességet, és bekenem olívaolajjal. Szintén mehet a sütőbe, olajozott rácsra, 200 fokon oldalanként kb. 5-5 percre.

A zöldbabot kevés sós vízben pár perc alatt megfőzöm.

Míg sülnek a finomságok, elkészítem a fűszeres tejfölt. Ne sajnáljuk belőle a sót, borsot, petrezselymet, hogy üde, friss ízű legyen.

tavaszvaro2

tavaszvaro3

Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.