© 2018 Foodyny.

A diétázóknak két rémálma van: az étkezési napló vezetése és a kalóriaszámlálás. Mindkettő komoly macerát jelent a kezdő fogyókúrázóknak, tény azonban, hogy ennek a két mutatónak a precíz vezetésével garantált a sikeres diéta. Minden kezdet nehéz – tartja a mondás, így van ez a dokumentációval is. Persze nem akkor, ha van egy remekbe szabott applikációnk, amely gyakorlatilag elvégez helyettünk minden körülményes számolási feladatot.

okoskutyu1

"A kalóriaszámlálás és a fogyás még sohasem volt ilyen egyszerű!" – ígéri a YAZIO nevű kalóriaszámláló alkalmazás, amelyet okostelefonra és táblagépre is telepíthetünk. Egy egyszerű regisztrációt követően már fel is vihetjük az alapadatainkat, melyek segítik majd diétás céljaink, így testsúlycsökkenés vagy az izomtömeg-növelés meghatározását.

Dokumentálhatjuk a mindennapos mozgásainkat, miközben felvisszük étkezési szokásainkat is. Naplózzuk minden egyes étkezésünket, így pontosan ki tudjuk számolni azt, hogy táplálékunk hány kalóriát, szénhidrátot, fehérjét és zsírt tartalmazott. Hosszútávon nyomon tudjuk követni azt is, hogy mennyire sikerül tartani a táplálkozási céljainkat, legyen szó kalóriacsökkentett diétáról vagy éppen napi nyolcvan grammos szénhidrátbevitel-limitről.

okoskutyu2

Az applikációhoz tartozik egy beépített vonalkódolvasó is, amellyel ellenőrizni tudjuk az adott élelmiszerek tápanyagtartalmát. Időről időre diagramokon és statisztikai adatok elemzésén keresztül kézzelfogható eredményt kapunk arról, mennyire következetesen tartjuk be a diétánkat, valamint szemléletes módon mutatja be az is, hogy az eltelt hónapokban milyen előrelépések történtek fogyásunkban.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.