A burgonyaszirom minden csipszek ősanyja, először 1858-ban állították elő New York államban. Az elbeszélések szerint egy Cornelius Vanderbilt nevű milliomos egy étteremben vacsorázott, és a sültkrumpliját túl vastagnak találta. Visszaküldte a pincérrel, mire a szakács fele akkora szeleteket sütött ki, de ez sem felelt meg a finnyás vendégnek. A főszakács, George Crum ezen úgy megsértődött, hogy gondolta, megleckéztetni a gazdag urat: olyan vékonyra vágta a burgonyaszeleteket, hogy azok átlátszók voltak. Ropogósra sütötte őket, majd a konyhából leste a vendég reakcióját. A legnagyobb meglepetésére nem, hogy balhé nem lett, de Vanderbilt jóízűen megette az adagját, majd rendelt még belőle. Így született a csipsz. 

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Tóth Marci a menedzserét is megetette

 

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.