Rebekának újabban az a fixaideálja, hogy ő találta fel a spanyolviaszt. Mindenről azt hiszi, hogy neki jutott eszébe először, a világ is csak azóta forog, amióta egy szép napon azt megálmodta. Pedig, hiába is esküszik égre-földre, a mandulás almatortához semmi köze. És nem is lesz. Hacsak, történetesen, oda nem ég…

almatorta

Lehetőleg akkor kezdjünk a készítéséhez, ha tiszta a levegő, pontosabban, ha Rebeka-mentes.

25 deka lisztet egy tojással, 12 deka cukorral, 17 deka vajjal és egy csipetnyi sóval összedolgozunk. Fóliába csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük.

Öt közepes almát meghámozunk, kettévágunk, majd a magházakat kiemeljük. Azonnal megcsepegtetjük citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A töltelékhez habosra verünk egy tojást, hét deka cukorral, őrölt fahéjjal, és belekeverünk 15 deka darált mandulát is. Egy egész almát belereszelünk a masszába. Célegyenesbe vagyunk, nincs sok hátra, még egy kis türelem.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát egy 26 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 2 centiméter magas pereme legyen, majd beleöntjük a tölteléket. Az almák tetejét több helyen bevágjuk, a magházukkal lefelé a töltelékbe nyomkodjuk, majd megkenjük 2 evőkanál málnalekvárral.

A sütő középső rácsán 60 percig sütjük. 20 perc után kivesszük, az almákat ismét megkenjük málnalekvárral. Hagyjuk kihűlni, porcukorral megszórva tálaljuk. Előtte adjuk át Rebekának az ajándék mozijegyet, amelyet az Orosz csoda című, hat óráig tartó filmre vettünk neki. Feltéve, ha mi is meg akarjuk kóstolni a mandulás almatortánkat.

almatorta1

PEER GIDEON

Kapcsolódó cikkünk: Sajtos szívekkel még Rebeka is meghódítható

 

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.