Ha az ember a mai világban úgy dönt, hogy vendégül látja pár barátját, vagyis bulit rendez, ezzel bevállalja, hogy az étel-ital ellátmányt is biztosítania kell. A legegyszerűbb, ha kencéket készítünk és ebből 1-2 falatos kis szendvicseket gyártunk. Én magam is ezt tettem. Vettem hát vajat, bagetteket, márványsajtot, tojást, túrót, némi sonkát, szalámit... ezekkel alapozva meg a buli élvezetes kajálás részét. Hiszen a jó hangulatot, a buli sikerét nem csak a jó zene, a finom italok, de a jóízű szendvicsek is biztosítják.

Látványos és ízletes szendvicseket tudunk így megalkotni nagyon egyszerűen, gyorsan. Az eredmény, a siker nem marad el.

szendvicsek


Bevásárlólista 60 db mini szendvicshez:

  • 4 db bagette
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg márványsajt
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 5 db tojás
  • 1 cs. újhagyma
  • 10 dkg tehéntúró vagy juhtúró
  • majonéz, mustár – spájzból
  • só, bors, köménymag – spájzból
  • fűszerpaprika - spájzból
  • 10 dkg sonka – ízlés szerinti
  • 10 dkg (paprikás) szalámi – ízlés szerinti
  • rukkola saláta
  • koktél paradicsom
  • olívaolaj
  • balzsamkrém

szendvicsek1

Elkészítés:

Először is készítsük el a krémeket!

Zsidótojás alias lengyel tojáspástétom:
Főzzük keményre a tojásokat, majd sajtreszelőn nyomjuk át. Keverjük össze a szobahőmérsékletű vajjal (kb. 5 dkg), sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 1-2 teáskanálnyi mustárt, valamint 2-3 szál újhagymát, zöldjével együtt. Keverjük át alaposan, habosra.

Márványsajtkrém:
15 mp-re tegyük be a sajtot a mikróba, hogy megolvadjon kenhető állagúra. Adjuk hozzá a sajtkrémet, egy kevés frissen őrölt borsot, keverjük át egyneművé és már kész is.

Kőrözött:
A szobahőmérsékletű vajat és a túrót keverjük át. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köménymagot, mustárt, fűszerpaprikát, valamint a maradék (2-3 szál) újhagymát felaprítva, a zöldjével együtt. Keverjük át alaposan, habosra.

Ha elkészültünk a krémekkel, akkor jön el az ideje annak, hogy felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre a bagetteket. Kenjük meg a szeleteket a krémekkel. A sonka és a szalámi alá nyomjunk (ne túl sok) majonézt. Díszítésként a rukkolát használtam, illetve paradicsom salsát. Ez abból áll, hogy a paradicsomot apró kockára vágom, csak a húsát használom, a magos részt kidobom, meglocsolom kevés olívaolajjal, és pár csepp balzsamkrémmel.

szendvicsek2

Jó étvágyat hozzá!

HENI SÜT NEKED

Kapcsolódó cikkünk: A magyarok imádják a Subwayt

 

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.