Egy frissen készült tanulmány szerint komoly kapcsolat van a tequilafogyasztás és a súlycsökkenés között. Az amerikai Chemical Society kutatói egereken kísérletezve jöttek rá, hogy az agávé nevű növény - amiből az eredeti tequila készül - fogyasztása jótékony hatással van a vércukorszintre. 

A növényben előforduló cukrokat agavineknek nevezik. Mivel ez a vegyület nem emészthető, a fogyasztása során nem emeli fel a vércukorszintet, emellett egy GLP-1 nevű hormont állít elő, amely inzulint termel, vagyis a további súlycsökkenésben is komoly szerepet játszik. A kutatók most azt állítják, hogy jótékony hatással lehet a 2-es típusú cukorbetegek és a fogyni vágyók állapotára az agávé bevitel.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Piában utaznak az igazi ászok

 

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.