Szeretem kicsit megbolondítani az ételeket. Leginkább az alaprecepteket. Ilyen például a Stefánia vagdalt, amiből egyedül a főtt tojást nem szeretem, ami végül is az egész értelmét adja. Így, ha egybefasírtot készítek, akkor mindig felturbózom valami mással, valami kedvemre valóval. Most például zsenge répával, sok-sok bazsalikommal, egy kevés csiperkével, fokhagymával és paradicsommal. Így most igazából húskenyér lett a fasírtból, ami friss salátával kínálva igazán üdítő élmény lett.

huskenyer1


Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (ki, mit szeret)
  • 3 szelet szikkadt kenyér - gm diétában gm kenyér
  • 1 tojás
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 db paradicsom
  • 2 szál zsenge sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 szem csiperke
  • só, bors, kakukkfű, oregano
  • chilipehely - opcionális

huskenyer2

Elkészítése:

A kenyeret aprítógépben morzsásítjuk, de nem baj, ha maradnak kicsit nagyobb darabok is benne.Ha nincs aprítógépünk, akkor tördeljük, vágjuk, vagy ha elég szikkadt, akkor tegyük konyharuhába, és sodrófával törjük apróra!

A paradicsomot, a csiperkét és a répát vágjuk apró kockára, ahogy a hagymát is, a fokhagymát nyomjuk bele, aprítsuk fel a bazsalikomot, majd jöhet a hús és a tojás. Fűszerezzük, ízesítsük. Alaposan keverjük össze. Legjobb, ha kezünket használjuk! Egy kiolajozott őzgerinc-, vagy egyéb formába öntsük bele, majd az előmelegített sütőbe tegyük be, 200 fokra. Fél óra után vegyük vissza a hőfokot 170 fokra és további 30-45 percig süssük. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, borítsuk ki a formából és recés késsel szeleteljük fel. Ahogy említettem, ilyenkor legjobb valami finom kever salátával kínálni!

huskenyer4

Jó étvágyat!

HENI SÜT NEKED

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.