© 2018 Foodyny.

Egészséges és tápláló vacsorát készíteni mindössze ezer forintból? Cikksorozatunkban bemutatjuk, hogy egyáltalán nem lehetetlen. Korábban házi széles metéltet gyártottunk tejszínes csirkés-gombás szósszal, azelőtt pedig tartalmas lencseleves és banános amerikai palacsinta jött ki egy ezresből. Ezúttal tepsis csirkeszárnyat fektetünk zöldségágyra.

ezres2

A kiindulási helyzet most is a szokásos. Azt feltételezzük, hogy olyan alapélelmiszerek, mint a só, bors, olaj és liszt a rendelkezésünkre állnak. Ez esetben a bevásárlólistánk az alábbiak szerint alakul:

  • 1 kiló csirkeszárny: 600 forint
  • 2 db sárgarépa: 50 forint
  • 1 fej lila hagyma: 50 forint
  • 2 nagyobb burgonya: 50 forint
  • 25 deka gomba: 250 forint

Összesen: 1000 forint

ezres1

Nincs más dolgunk, minthogy megpucoljuk a zöldségeket, megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Az előkészített csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, ízlésünk szerint megtűzdelhetjük fokhagymával és megszórhatjuk zöldfűszerekkel is, végül pedig egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

A zöldségeket egy tepsibe halmozzuk, aláöntünk egy-másfél deci vizet, ráhelyezzük a húsokat és alufóliával letakarjuk. A sütőben közepes lángon nagyjából egy órát sütjük, majd a fóliát levéve további 10-15 perc alatt gyönyörűen megpirítjuk.

Amellett, hogy olcsó és egészséges, az étel elkészítése is gyerekjáték. Érdemes kipróbálni!

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.