Egészséges és tápláló vacsorát készíteni mindössze ezer forintból? Cikksorozatunkban bemutatjuk, hogy egyáltalán nem lehetetlen. Korábban házi széles metéltet gyártottunk tejszínes csirkés-gombás szósszal, azelőtt pedig tartalmas lencseleves és banános amerikai palacsinta jött ki egy ezresből. Ezúttal tepsis csirkeszárnyat fektetünk zöldségágyra.
A kiindulási helyzet most is a szokásos. Azt feltételezzük, hogy olyan alapélelmiszerek, mint a só, bors, olaj és liszt a rendelkezésünkre állnak. Ez esetben a bevásárlólistánk az alábbiak szerint alakul:
Összesen: 1000 forint
Nincs más dolgunk, minthogy megpucoljuk a zöldségeket, megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Az előkészített csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, ízlésünk szerint megtűzdelhetjük fokhagymával és megszórhatjuk zöldfűszerekkel is, végül pedig egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
A zöldségeket egy tepsibe halmozzuk, aláöntünk egy-másfél deci vizet, ráhelyezzük a húsokat és alufóliával letakarjuk. A sütőben közepes lángon nagyjából egy órát sütjük, majd a fóliát levéve további 10-15 perc alatt gyönyörűen megpirítjuk.
Amellett, hogy olcsó és egészséges, az étel elkészítése is gyerekjáték. Érdemes kipróbálni!
GasztroEszti
Kapcsolódó cikkünk: Teljes értékű vacsora egy ezresből? Nem lehetetlen!