© 2018 Foodyny.

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun nem veti meg a finom falatokat és a minőségi alkoholt, ez a testalkatán is meglátszik, mert sportolni bezzeg nem szeret. De térjünk vissza az étkezésére: egy amerikai portál, hírszerzőkre hivatkozva azt írja, hogy Kim Dzsongun igen kifinomult ízléssel válogatja az ételeit. Imádja az ementáli sajtot, a szusit, az igen drága Kobe steaket, a sonkákat és a prosciuttót. Az italok tekintetében is válogatós, a hírek szerint lefekvés előtt minden este megiszik egy kupica kobrabort. Igen, jól olvasták.

Ez a vietnámi ínyencség megjelenésére igen bizarr, minden üvegben egy-egy hatalmasra nőtt, élettelen kobra teste úszik, természetesen felfújt állapotban, mint amikor támad az állat. A távol-keleti kultúrákban gyógyító hatást tulajdonítanak ennek az italnak, állítólag jót tesz a keringésnek. A bor alapja egy rizspárlat, és egy nagyon pikáns fűszerkeverék. Az ital egyébként teljesen biztonságos, mert a magas alkoholtartalma miatt semlegesíti a kígyó mérgét.

Kim szereti emellett a Cristal pezsgőt (közel százezer forint egy üveg), a whiskyt és a konyakot is. No, és persze az igazi brazil kávét, amelyet egyenesen a kávéültetvényekről hozat magának.

A nagy vezető itt még nem állt meg az önrombolásban, ha úgy tartja kedve, Yves Saint Laurent tervezte cigarettát szív. Egyszer egy folyékony üzemanyagú rakéta tesztelése közben is füstölgött, aminek következtében komoly nyugtalanság lett úrrá a mellette álló katonai vezetőkön. Ha egy eltévedt parázs a szerkezetre pattan, megváltozott volna Észak-Korea történelme, az biztos.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Miért néz ki mindenki bénán evés közben?

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.