© 2018 Foodyny.

Épphogy beköszöntött a tavasz, még javában a fiók mélyén lapulnak a műanyag jégkockatartók. De hamarosan előkerülnek, és nem csak víz kerül majd beléjük, mert számos remek módon tudjuk még hasznosítani őket. Az egyik legnagyobb közösségi képmegosztó oldalon kutakodtunk, és jobbnál jobb tippekkel gazdagodtunk.

1. Fűszerolajak

csajpraktika1

Aprítsuk fel a friss zöld fűszereinket, a jégkockatartó minden rekeszébe tegyünk valamennyit, majd öntsük fel olívaolajjal, esetleg olvasztott vajjal. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük a fagyasztóba. Miután a kockáink megdermedtek, ütögessük ki a tartóból őket, tegyük műanyag dobozokba, és tároljuk felhasználásig továbbra is a fagyasztóban. Tökéletesen tudjuk majd alkalmazni őket halak, húsok vagy zöldségek sütésekor.

2. Minifagyik

csajpraktika2

Nagyobb jégkockatartót használjunk a tökéletes végeredmény elérése érdekében! Minden kis lyukba tegyünk egy kevés mézzel elkevert müzlit, nyomkodjuk le alaposan. Öntsük fel gyümölcsjoghurttal, díszítsük apró bogyós gyümölcsökkel, majd nyomjunk mindegyik adagba egy fapálcikát. Tegyük a mélyhűtőbe, és csak közvetlenül a fogyasztás előtt vegyük ki. A fagylaltjaink egészségesek, vitamindúsak és legfőképpen elképesztően finomak lesznek.

3. Tökéletes raviolik

csajpraktika3

A házi tésztát vegyük kétfelé, nyújtsuk ki vékonyra mindkét adagot. Az első felét helyezzük lazán a jégkockatartóra, nyomkodjuk a lyukakba óvatos mozdulatokkal, majd töltsük meg kedvünk szerint ricottás, húsos vagy sajtos masszával. Ezt követően helyezzük rá a másik felét is, a széleit nyomkodjuk le, borítsuk ki lisztezett deszkára. Derelyevágóval vagy éles késsel vágjuk szét! Lobogó forró vízben néhány perc alatt főzzük al dentére!

Fotók: Pinterest

GASZTROESZTI

Kapcsolódó cikkünk: Csajpraktika: Irodai ebéd üvegbe zárva

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.