Én már láttam idén epret... lehet, hogy csak álmomban... eggyel több ok, hogy készítsünk egy álomfinom rétest belőle. Nem igényel különösebb szakértelmet, még talán Rebeka is képes lenne a feladat kivitelezésére, ha nagyon nekidurálná magát. Bár lehet, hogy most kissé elvetettem a sulykot.
Kezdhetjük is, de előbb kapcsoljuk be a rádiót, keressünk rajta valami szép, klasszikus zenét. Akkor is, ha nem szeretjük. Mert Rebeka sem szereti, és akkor legalább nyugodtan tudunk dolgozni. Amikor már a sütemény illatát is érezni, fokozzuk a hangerőt, hátha az segít…
Egy csomag 4 lapos réteslapot kiolajozott tűzálló tálba fektetünk, morzsával meghintjük és közepes lángon 10 perc alatt megsütjük. Egy másik csomagot ugyanígy elkészítünk. Hatvan deka epret összeturmixolunk, hozzáadunk három deka felolvasztott, kihűlt zselatint, 6 deci, kemény habbá felvert tejszínt, amit hat evőkanál cukorral ízesítünk, belekeverjük az epret, majd beleforgatunk 60 deka, negyedekbe vágott epret is.
Az egyik megsült réteslapot tepsibe fektetjük, az epres masszát rásimítjuk, majd a másik réteslappal befedjük. Hűtőszekrényben hagyjuk dermedni, majd koskákra vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. Előtte imádkozhatunk is, bár feltehetőleg az sem segít. Rebeka menetszerű pontossággal érkezik, miközben egy füldugó kandikál ki a fejéből.
PEER GIDEON
Kapcsolódó cikkünk: A mákos sütemény is Rebeka gyengéje