Sok süteményreceptben szerepel, hogy válasszuk szét a tojássárgáját és a fehérjét. Ha már végtelenül unjuk a hagyományos szétválasztási módszert, próbáljunk ki valami újat. Kapjunk elő egy műanyag palackot, és gyakoroljuk be az új mozdulatokat! A wikiHOW még fázisfotókkal is dokumentálta az akció menetét.

Első lépésként óvatosan törjük fel a tojásokat és tegyük egy tálba a sárgájával együtt a fehérjét.

tojas1

Ezután nyomjuk ki a levegő nagy részét a tiszta műanyag palackból, majd ebben a helyzetben tartsuk oda az üveg száját a tojássárgájához.

tojas2

A vákuum hatására a tojássárgáját a palack szabályosan beszippantja. Ügyeljünk azonban arra, hogy gyors mozdulatokkal végezzük el a feladatot, ugyanis ha sokat gondolkodunk rajta, a fehérjét is becuppantja az üveg.

tojas3

Végül vigyük át a palackot egy másik tálka fölé, döntsük meg és óvatosan csúsztassuk ki belőle a sárgáját.

tojas4

Pofonegyszerű, ugye? Érdemes kipróbálni, legalább egy kis változatosságot hoz a konyhai munkába.

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: 

 

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.