A kínai süteményeknek komoly történelme van, az eredetileg ünnepekre szánt édességeket kétezer éve kezdték sütni a Zhou- dinasztina (i.e.:1046-221) szakácsai. A mandulás sütemény ma már egy hétköznapi falatka, nem kell különleges alkalom ahhoz, hogy az asztalra kerüljön. Érdekes tény, hogy a kínai édességek többsége nem feltétlenül édes ízű, amelyik viszont igen, az mind természetes alapanyagokból készül. Édesítőnek például a fekete szezámot használják, pépesített változatban.
A ma ünnepelt sütinek nagyon egyszerű a receptje, mandulaliszt, kókuszolaj, tojás, só és kínai ötfűszerkeverék kell hozzá, díszítésnek pedig egy-egy szem mandula. De, ha nem akarunk otthon bajlódni vele, bármelyik kínai étteremben elérhető. Kóstolásra fel!
ZsÉ
Kapcsolódó cikkünk: Négy ok a tequila ivásra