Itthon Kossuth kiflinek hívjuk, és dióval töltjük, a világ más tájain azonban fahéjjal bélelik ki a két falatnyi süteményeket, melyeket fahéjas félholdnak (Cinnamon Crescent) neveznek. Ma ezt a sütit ünneplik szerte a planétán, úgyhogy szánjunk egy kis időt a megismerésére. Ennek a süteménynek az egyszerűségében van a zsenialitása, gyakorlatilag bárki el tudja készíteni, mindenféle konyhai alapismeretek nélkül is. Az egyetlen buktatója talán a sütés ideje, azt mondják, könnyű odaégetni, úgyhogy nagyon résen kell lenni, ha nekilátunk.

A Kossuth kifli elnevezést egyébként Kossuth Lajosról kapta, a szabadságharc szellemi vezére ugyanis imádta ezt a sütit. Az első ismert recept Pozsonyból származik, egy Vasforrás nevű vendéglős, bizonyos Palugyai Jakab kreálta meg először.

 

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Ezer süti a Foodynytől

 

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.