Egy mennyei süteménynek van a világnapja ma: a barackos cobbler oltárán kell áldoznunk. A cobbler egy egészen fiatal gasztro-trend, leginkább pitének mondanánk, ha nagyon muszáj valamihez hasonlítani. A cobbler kis halmokba rendezett tésztát jelent. A mai ünnepelt, a barackos megoldás például úgy készül, hogy a gyümölcsöket tesszük a tepsi aljára, és rákanalazzuk a könnyű tésztát, így sütjük meg. Egyfelől nagyon jól néz ki a sok apró halom, másfelől könnyű tálalni és az íze is valahogy könnyebbnek hat, mint egy egészben sült pitetésztáé.

 

ZsÉ

kapcsolódó cikkünk: Barackos rizskoch csokiöntettel

 

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.