Annak ellenére, hogy a cukrot már évezredek óta ismeri az emberiség, az első vajas, karamellizált cukorból készült édesség csupán a XVII. században készült el. A Foodyny most nem csak azt mutatja meg, hogyan kell készíteni a tökéletes olvasztott cukrot, hanem azt is, mi mindenre lehet felhasználni.

Így készítse!

karamell1

A karamell rendkívül egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor nagyfokú precizitást igényel. Tökéletes karamell ugyanis akkor keletkezik, amikor a cukor 170 fokra hevül. Ennél alacsonyabb hőfokon a karamellizálódás nem indul be megfelelően, magasabban pedig megég a cukor, és keserű lesz. A titok – a megfelelő Celsius fok mellett – a folyamatos kevergetésben rejlik.

Első lépésként egy serpenyőbe öntsünk cukrot, a lángot állítsuk alatta közepes hőmérsékletűre, és várjunk türelemmel, amíg a cukor olvadni kezd. Amikor már a nagy része megolvadt, keverjük el a még fel nem oldódott cukorkristályokat és húzzuk le a tűzről. Ezt követően tetszés szerint felhasználhatjuk.

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.