© 2018 Foodyny.

Főként Budapesten, de egyre több vidéki nagyvárosban is megtalálhatók az úgynevezett kutyabarát helyek, ahová bátran beülhetünk kedvencünkkel egy kávéra, vagy akár egy ebédre. Ráadásul nemcsak megtűrik a kutyánkat, hanem ki is szolgálják, ha mással nem is, de egy tál friss vízzel mindenképpen.

kutyashelyek1

A kutyabarat.hu weboldal listázza azokat a vendéglátóhelyeket, ahová kedvencünket is bevihetjük. Ők több csoportra osztják a helyeket, eszerint megkülönböztetik azokat, ahová
- a kutya csak a hely külön engedélyével vihető be,
- a kutya csak a kerthelyiségbe vihető be
- csak kistermetű kutya vihető
- kis- és nagytermetű kutya egyaránt bevihető.

Egy általunk megkérdezett belvárosi kutyatulajdonos azt mondja, ő kifejezetten örül annak, hogy egyre több ilyen hely várja a kutyásokat, hiszen egy kiadós sétáltatás közben nem csak a kedvencek, de a gazdiáik is megéheznek, megszomjaznak.

– Jólesik, hogy gondolnak ránk, és nemcsak én kapok egy hűsítő limonádét, hanem Tancsiknak is jut egy tál friss víz – teszi hozzá.

kutyashelyek2

Igazán különleges hely például a Vasmacska KávéZoo Óbudán. Vannak itt nyulak, tengeri malacok, csincsillák, egy kaméleon, és tárt karokkal várnak minden betérő kutyát is, aki elhozza a gazdáját kávézni. A helyet tavaly az Év Kutyabarát Helyévé választották a budapesti kávézók kategóriában, így aztán tényleg joggal hirdetik, hogy náluk nemcsak az emberek, hanem az állatok is jól érzik magukat.

GasztroEszti

Fotók: facebook.com/VasmacskaKaveZoo

Kapcsolódó cikkünk: A szálló, ahol jégre teszik a vendéget

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.