A tegnapi vacsorából megmaradt egy-egy kis adag ételt semmiképp ne dobjuk ki a kukába. Gondolkozzunk egy kicsit, és készítsünk belőle egészen új, meglepő, finom fogást!

1. Krumplipüré

ujrahasznositas etel1

Ha van a hűtőben egy kevés burgonyapüré, adjunk hozzá egy tojást és annyi lisztet, amíg jól formázható, nyújtható tésztát nem kapunk. Szaggassuk ki nagyobb pogácsaszaggatóval, és forró olajban süssük ki. Fogyasztáskor a tetejére tegyünk friss tejfölt, reszeljünk rá egy kevés sajtot, vagy turbózzuk fel pirított szalonnakockákkal.

2. Csirkemell

ujrahasznositas etel2

Ha egyetlen kis csirkemell árválkodik a frigóban, készítsünk belőle pástétomot, amit aztán pirítósra kenve fogyaszthatunk el. A paradicsomos, rozmaringos változat garantáltan Olaszországba repít majd bennünket.

Nincs más dolgunk, mint egy pici vöröshagymát megpucolni, felaprítani, és olajban üvegesre pirítani. Rádobunk egy gerezd fokhagymát, egy csipet rozmaringot, majd hozzáadjuk a pürésített csirkemellet és egy kis doboz paradicsomsűrítményt. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár perc múlva lehúzzuk a tűzhelyről. Amikor kihűlt, frissen sült pirítósra kenve fogyasztjuk.

3. Piskótakocka

ujrahasznositas etel3

Ha az előző napi piskótából már csak két-három kocka maradt, tökéletes alapanyaggá válik arra, hogy pohárkrémet készítsünk belőle. Egy egyszerű mascarponés krémmel felváltva rétegezve, majd jól lehűtve príma desszertként születhet újjá.

GasztroEszti

 

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.