A tegnapi vacsorából megmaradt egy-egy kis adag ételt semmiképp ne dobjuk ki a kukába. Gondolkozzunk egy kicsit, és készítsünk belőle egészen új, meglepő, finom fogást!
1. Krumplipüré
Ha van a hűtőben egy kevés burgonyapüré, adjunk hozzá egy tojást és annyi lisztet, amíg jól formázható, nyújtható tésztát nem kapunk. Szaggassuk ki nagyobb pogácsaszaggatóval, és forró olajban süssük ki. Fogyasztáskor a tetejére tegyünk friss tejfölt, reszeljünk rá egy kevés sajtot, vagy turbózzuk fel pirított szalonnakockákkal.
2. Csirkemell
Ha egyetlen kis csirkemell árválkodik a frigóban, készítsünk belőle pástétomot, amit aztán pirítósra kenve fogyaszthatunk el. A paradicsomos, rozmaringos változat garantáltan Olaszországba repít majd bennünket.
Nincs más dolgunk, mint egy pici vöröshagymát megpucolni, felaprítani, és olajban üvegesre pirítani. Rádobunk egy gerezd fokhagymát, egy csipet rozmaringot, majd hozzáadjuk a pürésített csirkemellet és egy kis doboz paradicsomsűrítményt. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár perc múlva lehúzzuk a tűzhelyről. Amikor kihűlt, frissen sült pirítósra kenve fogyasztjuk.
3. Piskótakocka
Ha az előző napi piskótából már csak két-három kocka maradt, tökéletes alapanyaggá válik arra, hogy pohárkrémet készítsünk belőle. Egy egyszerű mascarponés krémmel felváltva rétegezve, majd jól lehűtve príma desszertként születhet újjá.
GasztroEszti