Frissesség, roppanósság, az ízek harmóniája és egy kis meglepetés – ezt várjuk az igazán jó salátáktól. Hogy mindezt miként valósíthatjuk meg? Összegyűjtöttük a követelményeknek leginkább megfelelő alapanyagokat, amelyekből garantáltan felejthetetlen saláta készíthető.

salata

1. Frissesség
Kulcsa a szezonális és frissen beszerzett alapanyagokban rejlik. Fejes vagy jégsaláta, egy kevés póréhagyma, érett paradicsom tökéletes választás lehet.

2. Roppanósság
Az olajos magvak és a kruton garantálja a roppanósságot, de használhatunk almát, sárgarépát, karalábét, céklát is a hatás eléréséhez.

3. Gazdagság
Egy ízletes olívaolaj, avokádó vagy vinegrett máris luxusérzést kelt bennünk.

salata2

4. Savasság
Az ecet tökéletes savas hatást ad a salátánknak. Az almabor és a balzsamecetek ráadásul tökéletes harmóniába is kerülnek a friss zöldségekkel.

5. Meglepetés
A téli hónapokban a grapefruit vagy a gránátalma képes igazán meglepő hatást kelteni egy salátában, tavasszal azonban ugyanezt érhetjük el pár szem eperrel is.

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Világ salátái egyesüljetek!

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK