© 2018 Foodyny.

A dolgozó emberek többsége otthon reggelizik és vacsorázik, az ebédjét azonban a munkahelyén fogyasztja el – az irodisták az asztaluknál vagy a közeli éttermek valamelyikében. Az étkezés jellege azonban országonként változik, miként az elfogyasztott étel mennyisége és az ebédszünet hossza is.

Néhány munkavállaló csak pár falatot kap be gyorsan a munkahelyén, mások az otthonról hozott kész ételek alacsony költségét és kényelmét választják. Vannak, akiknek csak pár percük van arra, hogy megebédeljenek, és akadnak, akik megengedhetik maguknak a hosszabb ebédszünetet is. Lássuk, hogy néz ki egy átlagos irodai ebéd a világ különböző országaiban!

1. Ausztrália

irodai ebedek1

Egyes kutatások szerint az ausztrál irodai dolgozók nyolcvan százaléka legalább harmincperces ebédszünetet tart, ugyanakkor több mint a fele elismeri azt is, hogy gyakran eszik munka közben. Negyvennégy százalékuknál az is előfordul, hogy egyáltalán nem ebédelnek annak érdekében, hogy utolérjék magukat a munkában. Többnyire hamburgereket, szendvicseket, tésztába göngyölt sültkolbászokat esznek.

2. Kína és Tajvan

irodai ebedek2

A távol-keleti országokban az emberek többsége munkahelyi kantinokban étkezik. A műanyag tálcákon négy-öt különböző rekeszben találhatók az egészséges és változatos ételek, így rizs, hús, gombóc és párolt zöldség is megjelenik az étkezésükben.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.