© 2018 Foodyny.

Véget ért a műanyag korszak a legnépszerűbb gyorsétteremláncnál. A vállalat úgy döntött, a fenntarthatóság jegyében lebomló anyagok bevezetését teszteli a jövő hónaptól.

meki1

A McDonald's kivonja nagyjából 1300 Egyesült Királyságbeli étterméből a műanyag szívószálakat, annak érdekében, hogy a közeljövőben megkezdhessék a lebomló anyagokból gyártott változatok tesztelését. A holtidőben arra bíztatják a gyorsétteremlánc tagjait, hogy ne adjanak automatikusan a műanyag szívószálból a vásárlóiknak, csupán akkor, ha kifejezetten kérik azt. Úgy vélik, hogy ezzel a döntésükkel jelentős mértékben csökkenthetik a műanyaghulladék mennyiségét, ugyanis az egyszer használatos szívószálakból csak az Egyesült Államokban évente mintegy 8,5 milliárd darabot osztanak szét.

Paul Pomroy, a McDonald's vezérigazgatója a Sky Newsnak azt nyilatkozta, hogy vásárlói felmérések állnak a döntés mögött, s azt tervezik, hogy a jövő hónaptól már tesztelni fogják a papírból és más biológiailag lebomló anyagból készült szívószálakat.

meki2

Sajtóértesülések szerint világszinten is formálódik a Meki környezetbarát szemlélete. Az illinoisi lánc is megígérte, hogy kiiktatja a műanyag szívószálakat és poharakat az éttermeiből – 2018 végéig minden italtartályt megújuló vagy újrahasznosítható anyagból készítenek. Ez a fajta ökotudatos átalakulás 2025-re teljesedhet ki a McDonald's vállalatnál.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: Egészségesebb lesz a McDonald's menü

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.