Professzionális ipari konyhatechnológiai gépek és eszközök a Kende Gastro webshopjában! (x)
Sokak szerint a felszolgálók élete nagyban hasonlít a színészekére: állandóan mosolyogniuk kell, és még akkor is a legjobb formájukat kell hozniuk, ha pocsékul érzik magukat. És ami még nagyon fontos, hogy kiválóan tudnak titkot tartani, pedig van néhány dolog, amit biztosan szívesen elmondanának nekünk. Lássuk, mik ezek!
1. Ne kérjünk citromot az italba!
Az a citromkarika, amit beledobnak az ásványvízbe vagy a kólába, jó eséllyel sosem látott csapvizet, vagyis nem mosták meg, mielőtt megmerítkezett az italban.
2. Tényleg kikészülnek attól, ha forró teát kérünk
Azt kívánják, bárcsak soha senki nem találta volna fel, szóval inkább kérjünk kávét...
3. Ne hagyjuk, hogy a gyerek rendeljen
Nem tudják egész nap kivárni, hogy a félénk és halk szavú csemete végre kibökje, mit szeretne fogyasztani. Rendeljék csak meg a szülők, és jó lenne, ha ők is időben kiválasztanák, amit kérni szeretnének.
4. Ne fütyüljünk, és ne érjünk a felszolgálókhoz!
A felszolgáló nem rabszolga, kéretik emberi lényként kezelni őket. A kedvesség pedig mindig kifizetődik.
5. Ne üljünk át másik asztalhoz anélkül, hogy jeleznénk
A rendeléseket egy elektronikus rendszerbe vezetik fel többnyire a felszolgálók, ezt pedig asztalokhoz rendelik. Ha valamilyen ok miatt nem felel meg az az asztal, ahová elsőként leültünk, udvariasan kérdezzük meg a felszolgálót, hogy van-e lehetőség asztalt váltani. Így nem okozunk káoszt a rendszerben.
6. Az étlapok koszosak!
Nagyon ritka, hogy valahol alaposan megtisztítják az étlapokat, különösen akkor, ha papírból készültek. A Good Morning Amerika felmérése szerint az éttermekben ezek hordozzák a legtöbb baktériumot.
GasztroEszti
Forrás: thedailymeal.com
Kapcsolódó cikkünk: Ezt ne mondja a pincérnek!