Az emberek többsége imádja a sajtokat, ám a szagosabb változatokat kevésbé merjük fogyasztani. Holott ezek a furcsa, sokszor büdös illatok a legkevésbé sem tükrözik a sajtok ízét. Valójában a büdi sajtok íze egyáltalán nem olyan intenzív, mint az illatuk. Összegyűjtöttünk öt olyan sajtot, amelynek a szaga nem túl vonzó, az íze azonban meglepetéseket tartogat.
1. Limburger
Németországban és Belgiumban gyártott félkemény sajt, melynek szagáért a sajton kívül növekedő baktériumok felelnek. Mint ismert, ezek befolyásolják a sajt enyhén savanykás, gombás ízét.
2. Époisses de Bourgogne
A francia tehénsajtot az ország keleti részén, Époisses falujában állítják elő, és tipikusan romlott tejszaga van. Pirított bagettel vagy egy jó francia fehér borral tökéletes falatoznivaló lehet.