© 2018 Foodyny.

Az emberek többsége imádja a sajtokat, ám a szagosabb változatokat kevésbé merjük fogyasztani. Holott ezek a furcsa, sokszor büdös illatok a legkevésbé sem tükrözik a sajtok ízét. Valójában a büdi sajtok íze egyáltalán nem olyan intenzív, mint az illatuk. Összegyűjtöttünk öt olyan sajtot, amelynek a szaga nem túl vonzó, az íze azonban meglepetéseket tartogat.

1. Limburger

sajt budi1

Németországban és Belgiumban gyártott félkemény sajt, melynek szagáért a sajton kívül növekedő baktériumok felelnek. Mint ismert, ezek befolyásolják a sajt enyhén savanykás, gombás ízét.

2. Époisses de Bourgogne

A francia tehénsajtot az ország keleti részén, Époisses falujában állítják elő, és tipikusan romlott tejszaga van. Pirított bagettel vagy egy jó francia fehér borral tökéletes falatoznivaló lehet.

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.