3. Serra da Estrela

sajt budi2

Kelet-portugál juhtejből készül, különleges módon oltják, így kissé gyógynövényes ízvilágot kap. Az extrém szagos sajtot, fehérborral és grillezett zöldségekkel fogyasztják.

4. Munster d'Alsace

Az elzászi sajt szaga leginkább az edzés után levetett zokniéra emlékeztet. Elképesztően intenzív íze van, így szendvicsre téve, vagy pácolt hússal érdemes fogyasztani.

5. Valedón

sajt budi3

A kecsketejből készült kéksajt Észak-Spanyolországból származik, és egész különleges módon, tölgyfalevelekbe csomagolva érik legalább két hónapig. A levelek megőrzik a sajtból szivárgó nedvességet és a szagát is erőteljesen befolyásolják.

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Április 11., szerda – A sajtfondü nemzetközi napja van ma

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.