A jó idő beköszöntével párhuzamosan elővehetjük a túracipőnket, megfoghatjuk párunk vagy a gyermekünk kezét, és nekivághatunk a természetnek. Ahhoz, hogy elmerüljünk az éledő környezet szépségeiben, nem kell messzire mennünk: a fővárosiaknak elég a Normafánál tenni egy nagyobb sétát, hogy aztán a jóleső fáradtságtól megéhezve felfedezzék a környék legjobb ételeit. Mutatjuk a lehetőségeket!

1. Házi rétes

retes

1978 óta üzemel Buda legfrekventáltabb kirándulóhelyén, a Síház mögött a Normafa Rétes, ahol házi receptek alapján, helyben, frissen sütve készülnek a legfinomabb magyaros desszertek. Van itt almás, túrós, meggyes, mákos, káposztás, epres-túrós, málnás-túrós változatok, szezontól függően pedig megkóstolhatjuk a sajtos és gesztenyés rétest is.


2. Lángos

Szintén a Síház közelében igazi magyaros street-foodot, vagyis lángost ehetünk. Ráadásul a bódé árai nincsenek elszállva, a lángos tésztája puha és csak annyira olajos, amennyire szükséges. Nem spórolják le róla a tejfölt és a sajtot sem. Kihagyhatatlan!

3. Nagyi főztje

hazikoszt

A Normakert vendéglő otthonos hangulatot áraszt, az ételek is a nagymama konyháját idézik. A magyaros ízek mellett modernebb fogások közül is választhatunk, így azok is megtalálják itt számításukat, akik egy tál lencsefőzelékre vágynak grillkolbásszal és azok is, akik egy csirke steaket fogyasztanának sütőtökös gnocchival.

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Mi kerüljön a piknik kosárba?

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK