© 2018 Foodyny.

Ki gondolná, hogy egy olyan apró virág, mint az árvácska nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem az egészségünkre is jótékony hatással van? A virágából készült főzet reumatikus megbetegedések gyógyítását segíti, de fokozza az anyagcserét is, így jó vízhajtó hatással is rendelkezik. Nyersen vagy sütve egyaránt fogyasztható, természetesen akkor, ha vegyszermentes környezetből származik.

1. Nyersen fogyasztva

arvacska1

Készítsünk egyszerű piskótát, vágjuk ketté és kenjük meg a tortalapokat tetszőleges krémmel. Tegyünk a tetejére is egy jókora adagot, majd díszítsük gazdagon a színes virágokkal.

Az árvácskákkal feldobhatjuk az egyszerű zöld salátákat is. Jégsaláta és rukkola mellé tegyünk egy kevés pirított tökmagot, locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel és dobjunk rá néhány illatozó virágot is. Csodás látvány, és igazán finom ízt kapunk végeredményként.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.