Ki gondolná, hogy egy olyan apró virág, mint az árvácska nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem az egészségünkre is jótékony hatással van? A virágából készült főzet reumatikus megbetegedések gyógyítását segíti, de fokozza az anyagcserét is, így jó vízhajtó hatással is rendelkezik. Nyersen vagy sütve egyaránt fogyasztható, természetesen akkor, ha vegyszermentes környezetből származik.

1. Nyersen fogyasztva

arvacska1

Készítsünk egyszerű piskótát, vágjuk ketté és kenjük meg a tortalapokat tetszőleges krémmel. Tegyünk a tetejére is egy jókora adagot, majd díszítsük gazdagon a színes virágokkal.

Az árvácskákkal feldobhatjuk az egyszerű zöld salátákat is. Jégsaláta és rukkola mellé tegyünk egy kevés pirított tökmagot, locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel és dobjunk rá néhány illatozó virágot is. Csodás látvány, és igazán finom ízt kapunk végeredményként.


2. Sütve

Az apró virágfejek nem alkalmasak arra, hogy sűrű palacsintatésztába mártva bő olajban kisüssük őket, arra viszont tökéletesek, hogy magába a palacsintába tegyük őket. Készíthetünk amerikai palacsintát és hagyományos változatot, annak érdekében azonban, hogy a virágok ne törjenek össze, az árvácskákat semmiképpen se keverjük bele a tésztába.

arvacska2

A serpenyőbe tegyünk egy adag tésztát, szépen sorakoztassuk bele a virágokat, majd süssük őket tökéletesre. Egy kis mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva fogyasszuk!

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Így fogyassza a most nyíló ibolyát!

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.