© 2018 Foodyny.

AZ FINOM. Így hívják azt a tokiói magyar éttermet, mely hatalmas népszerűségnek örvend a japánok körében. A tulajdonosnak, Azuma Takae-nak nem ez az első magyar gasztronómiát népszerűsítő vállalkozása.

azfinom1

Azuma Takae tősgyökeres tokiói asszony, akit a magyar állam kért fel arra, hogy nyisson egy magyar éttermet Japánban a gasztronómia népszerűsítése érdekében. Az első magyaros ízvilágú vendéglátó helye egy kávézó volt, majd létrehozta első éttermét, a Zsolnay-t, amit egy székhely-váltást követően neveztek át AZ FINOM-ra.

- Szerencsére sok rajongója van éttermünknek - mondja a Foodyny kérdésére Azuma Takae, majd hozzáteszi, nem csak magyar nagykövetek és a nagykövetség munkatársai fordulnak meg rendszeresen náluk, hanem harmadik ország diplomatái is szívesen kóstolják a magyar fogásokat, de egyre népszerűbb a helyiek, és a japánban tanuló magyar diákok között is.

azfinom2

Arra a kérdésünkre, hogy szerinte miért kedvelik a japánok a magyar konyhát, az étteremtulajdonos rámutat: úgy tudja, hogy egy őstől származnak a magyarok és a japánok, így minden egyes falat magyar étel nosztalgikus érzést kelt bennük.

azfinom3

Amellett pedig, hogy magyar éttermet üzemeltet, előszeretettel népszerűsíti a hungarikumokat és a jó minőségű magyar termékeket is az országban. Borokat, mézet és pirospaprikát importál a helyiek legnagyobb örömére.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: Magyar kürtőskalácsért őrül meg Florida

Fotók: facebook.com/hungary.winedining.azfinom

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.