© 2018 Foodyny.

Minden köret egy kissé idomul a fogás főszereplőjéhez, de talán a kuszkusz azon tésztafélék egyike, amely bármiben, bármi felett és alatt jól érzi magát, kivéve egy esetben!

A gyors hétköznapok sztárjának is nevezhetjük ezt a fogást: egy tálban, egy óra alatt, minden elkészül. Nem unalmas, de mégis könnyen barátkozik meg vele az ember. Egyetlen kivétel azonban mégis csak akad! Az elmélet minden része megdől, amikor is a háziasszony úgy dönt, a kis maradék koriandermagot még elbírja a kuszkusz. A kuszkuszok ennek hallatán kezdenének el minden bizonnyal lázadni, hiszen az ő tűréshatáruk is véges.

gyor plusz kuszkusz2

A viccet félretéve, az étel nagyon finom és tényleg helytáll, akár minden héten, de mivel beleszórtam, szerencsére nem túl sok koriandermagot, így ebéd közben a kis család magára öltötte a hamupipőke-ítéletet és elkezdtünk magokat keresni, majd válogatni. Bizony nem volt finom őröletlenül és így szósz nélkül a fűszer, hiába főtt bele enyhe ánizsos íze, ez már túl sok volt. Két lehetőség maradt, vagy nem eszünk, vagy szemezünk. Természetesen az első opcióra nem igen volt precedens életünk során! Semmi gond, hiszen továbbra is biztatok mindenkit, hogy este, 5 perc munkával és 50 perces sütési idővel, bátran készítse el ezt a másnapi ebédet, de a koriandermagokat hagyjátok ki belőle!

#szarkazsófi

A hozzávalókat és az elkészítést a Győr+Konyha oldalán találja!

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.