Ennél egyszerűbb egytálétel nem sok létezik. A GM rövidítés meg nem azt takarja, hogy most végre itt egy recept, ami elvarázsolja a vezérigazgatót. Hanem, hogy gluténmentesen is ugyanolyan remek élményt nyújt.

tojasosnokedli

4 személyre
Elkészítés 25 perc

30 dkg barna rizsliszt
7 tojás
víz
1 ek. olíva olaj
5 dkg margarin
1 db fejessaláta
ecet, cukor
só, bors

Felteszek egy nagy lábasban vizet főni, amibe majd szaggatok. Mire felforr a víz, minden mással meg is vagyok. Még egy séta a ház körül is belefér. Miután a salátát átmostam és leveleire szedtem, berakom egy tálba. Felöntöm vízzel és cukrozom, ecetezem. Nincs olyan, hogy mennyi vízhez, mennyit kell rakni. Ahogy szereted. A kettő aránya meg, ha 50-50%-os, az pont kiváló.

Két tojást felverek és elkeverem a liszttel meg vízzel. Utóbbiból annyit, hogy cseppet nyúlós állagú legyen. Kellemesen szaggatható. Ha túl folyós lesz, akkor úgy süvít át a lyukakon, mint vadlovak az orosz sztyeppén. Megsózom csipetnyit.

Felforrt a víz. Leteszem az újságot, a megkóstolt különleges sört, és beleszaggatom a tésztát. Hamar megfő benne. Alig kell várni egy percet. Addig a maradék 5 tojást felverem és egy nagy serpenyőben megolvasztom a vajat.  Átemelem bele a nokedlit és átforgatom a hozzáöntött tojásokkal. Megsózom és borsozom. Nem sütöm túl, mert akkor élvezhetetlen lesz.

Ezennel meg is volnék.

A kerti asztal és a tavaszi napsütés hívogatásának engedve, feltett lábba elfogyasztjuk a költséghatékony ételünket.

Forrás: http://dilichef.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.