© 2018 Foodyny.

Évtizedekkel ezelőtt hatalmas riadalom övezte a messziről jött csodákat, ha rákerültek a mi magyar asztalunkra. Azóta óriási javulást mutat a tengeri herkentyűk szeretete, hiszen sokan rájöttek, hogy kóstolás után igazi szerelem ébred bennük.

A napokban látványkonyhában teszteltem a csúcsminőségű fehérjeforrást, azaz a rákok királyát, mennyire ismerik és szeretik a magyar fiatalok, idősek egyaránt. Kellemeset csalódtam, hiszen, ahogy én is a rostlapon, úgy a közönségem is mannaként kezelte és állt sorba órákon keresztül egy kóstolóért. Igaz, pár perces megfigyelés előzte meg a rendelést, de a végeredmény: több száz ember szeretete az újdonság felé!

gyorplusz tengeraranya

Garnélát, aki pucolt már, pontosan ismeri az egész szerkezetét, kis ártatlan állatkák, akik tiszták, zsengék és, mivel csak tengerben, óceánban találhatók, igen sokat utaznak ide hozzánk, hogy mi is részesüljünk a tenger mellett élő, szerencsésebb nemzet napi ínyencségéből. Kiemelt bánásmódot igényel, hiszen egy kis hő hatására máris főni kezd.

Jó tanács, tipp: fagyasztott formáját érdemes vásárolni, hiszen hő hatására azonnal változik a szerkezete, színe, főni kezd és romlani is. A legegyszerűbb ellenőrzése ennek, ha a színét figyeljük, páncélban vagy anélkül, szürkének kell lennie, nem pedig narancssárgának. Könnyebb eladni ebben a színpompában, ezért többször találkozhatunk a már előfőzött formákkal, azaz a narancssárga színű rákkoszorúkkal a polcokon, fagyasztóban. Igyekezzünk a szürke, fehér színűt választani, hogy ne csalódjunk.

Egyszerű és gyors kis recepttel készültem nektek, amit teszteltem már több száz emberen, akik közül most kóstolták először, így nagy felelősséggel a hátamon, de bátran jelenthetem ki, hogy helytállt és kivétel nélkül sikert arattunk velük!

A hozzávalók és az elkészítés a Győr+ Konyha oldalán!

#SzarkaZsófi

Kapcsolódó cikkünk: Creative Chef: Roma hagyományok a konyhában

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.