A múlt héten mutatta be vadonatúj menüsorát a budavári Jamie's Italian, az ehhez kapcsolódó sajtóeseményen pedig a sztárszakács mellett Zsidai Roy, az étteremlánc stratégiai megálmodója is részt vett. Vele beszélgettünk a közös munkáról, a sikerekről és az étterem töretlen népszerűségéről.
– Nagyon régóta vártuk, hogy Jamie Oliver eljöjjön hozzánk, de a nyilvános találkozót nagyon nehéz volt megszervezni az állandó forgatásai miatt – mondja Zsidai Roy gasztromogul, akit elmondása szerint különleges kapcsolat fűz a sztárszakácshoz, mivel társaival ő dolgozza ki és valósítja meg a nemzetközi stratégiáját.
– Az a Jamie's Italian, amit itt Budapesten illetve Bécsben is látunk, teljesen más pozícionálású, méretű, jellegű és minőségű étterem ahhoz képest, mint amit ők eredetileg az Egyesült Királyságban elindítottak. Nemrégiben pedig kidolgoztunk egy új étteremkoncepciót is, a Jamie's Pizzériát, ez teljesen új vonal az eddigiekhez képest – magyarázza, majd hozzáteszi: az új lánc első étterme Magyarországon decemberben nyílt meg, de már Hollandiában és Dubajban is működik egy-egy.
– Ez olyan intenzív együttműködés, amely nem jellemző egyébként minden partnerünkre. Mi ténylegesen stratégiai szinten működünk együtt és fejlesztjük az ő cégét, nemcsak a mi területeinken, hanem globálisan is – húzza alá Zsidai.
A gasztro-szakember a Jamie Oliverrel való közös munkáról úgy fogalmazott: azon túl, hogy könnyű együtt dolgozni vele, nagy kihívás is.
– Hasonló dolgokat vallunk az életről, a gasztronómiáról, ezért könnyű együtt dolgozni vele, ugyanakkor nehéz munka. Csodás dolognak tartom azt, hogy mindezt magyar cégként nemzetközi szinten végezhetjük.
A Jamie's Italian frissen bemutatott nyári menüsorától Zsidai Roy semmi különöset nem vár el, hiszen – ahogy mondja – ez csupán egy szezonális változás. Bízik ugyanakkor abban, hogy az étterem elmúlt kétévi sikere folytatódik mind a magyar, mind a külföldi vendégek körében.
ESZTER
Kapcsolódó cikkünk: Jamie Oliver Budapesten mutatta be vadonatúj menüsorát