© 2018 Foodyny.

A popcornevés egyet jelent a mozizással. Csak kevesek tudják elképzelni a filmszínházi kikapcsolódást egy nagy adag pattogatott kukorica és némi üdítő nélkül, melynek fele már az előzetesek alatt elfogy. A The Daily Meal azonban annak is utánanézett, hogy a majszolás mennyi üres kalóriát tol a szervezetünkbe. Spoilerezünk: az eredmény tényleg döbbenetes.

popcorn1

A gasztronómiai portál az egyik kalóriaszámláló okostelefonos applikáció segítségével mérte fel, mennyi kalóriát tartalmaz a két legnagyobb amerikai mozilánc, az AMC és a Regal Cinemas pattogatott kukoricája. Egy kis adag popcorn vaj nélkül az AMC-nél 225 kalóriát és 11 gramm zsírt rejt, a közepes doboznyi 430 kalóriát illetve 20 gramm zsírt tartalmaz, míg a legnagyobb kiszerelésű, szintén vaj nélküli már 1030 kalóriát és 41 zsírt. A Regal Cinema esetében még rosszabb volt a helyzet, ott már a kis adag is meghaladta a 300 kalóriát, míg a közepes változatnál az applikáció 670 kalóriát és 34 gramm zsírt mutatott ki.

Ha a kukorica még vajat is kap – ami persze sokkal inkább hidrogénezett, színezett és ízesített szójaolaj –, akkor az energiatartalma további 130 üres kalóriával nő, amit a szakértők nettó transz-zsírnak tartanak.

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Egyen, amennyit csak akar!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.